Rulouri Exterioare

Daca exista vreun dubiu in privinta avantajelor montarii unor rulouri exterioare, randurile ce urmeaza vor raspunde cu siguranta la multe intrebari legate de eficienta acestor produse. Primul si poate cel mai important avantaj este acela al protectiei oferite in anotimpurile reci si calduroase. Este bine stiut ca verile pot deveni insuportabile cand temperaturile zilei ne impiedica sa fim eficienti in ceea ce facem. Daca aparatul de aer conditionat nu se gaseste mereu la un pret avantajos sau uneori chiar nu face fata incaperilor din casa (si este faimos pentru problemele de sanatate ce le poate cauza atunci cand este folost o perioada indelungata), atunci rulourile exterioare pot proteja casa impotriva unei calduri excesive in zilele insuportabile de vara. Pentru a descrie pricesul efectiv, putem mentiona faptul ca rulourile exterioare din aluminiu sunt formate din niste lamele ce nu permit razele solare sa patrunda in casa. Mai mult, aceste raze sunt reflectate catre exterior datorita materialului reflectorizant.

Pe timp de iarna, aceste rulouri pot proteja casa de temperaturile scazute. Cum? Ferestrele sunt protejate de zapada, vant si viscol sau chiciura si rulourile actioneaza ca un izolator termic pentru locuinta dumneavoastra. Astfel, puteti face economie la caldura daca sunteti legate de un sistem de gaze sau aveti repartitoare ce va permit reglarea consumului iar economia poate ajunge undeva chiar la 20%, o cifra deloc neglijabila cand ne gandim la pretul pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna. Exista chiar si un mic test pe care il puteti face pentru a confirma afirmatiile de mai sus. Scoateti o mana pe geam avand rulous tras si observati temperatura. Apoi, odata cu deschiderea treptata a ruloului, analizati diferenta de temperatura comparativ cu ce ati simtit mai devreme.

Mai mult, rulourile exterioare actioneaza asupra excesului de lumina care intra in incapere. Sa presupunem ca urmeaza o zi de duminica iar prima activitate pe lista dumneavoastra este un somn lung, fie dimineata, fie dupa-amiaza. In zilele de vara in mmod special, razele soarelui care patrund in incapere sunt atat de puternice incat devin deranjante pentru cei ce vor sa traga un pui de somn. Trageti rulourile si problema este rezolvata, deoarece camera se izoleaza si se intuneca suficient pentru a crea un mediu placut si propice somnului.

Rulourile exterioare mai actioneaza ca si scut protector impotriva agentilor externi pe care nu ni-i dorim la noi in casa. Astfel, suntem protejati de zapada, ploaie sau vant. Prin stoparea razelor solare despre care vorbeam mai devreme, se poate proteja si mobila impotriva deteriorarii. In functie de calitatea mobilierului, acesta se poate decolora daca este expus razelor solare o perioada indelungata. Daca adaugam si factorul „intimitate” la lista avantajelor, rulourile exterioare devin o necesitate. In peisajul urban unde mii se oameni se perinda zilnic pe langa ferestrele noastre, e necesar sa ne ferim uneori de ochii lumii (chiar si de cei ai vecinilor). Tragang rulourile exterioare, putem avea parte de toata intimitatea de care avem nevoie. Iata doar 3 avantaje foarte importante atunci cand nu sunteti siguri daca rulourile exterioare sunt sau nu o optiune viabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu