Termopane

Termopanele opresc transferul de caldura. Cand ai geamuri termopane la locuinta ta, prin oprirea transferului de caldura, iarna locuinta ta va ramane calduroasa, iar tu vei plati mai putin la facturile de gaz si electricitate. Astfel, geamurile termopan sunt cea mai buna solutie, mai ales acum cand oamenii incep sa se preocupe din ce in ce mai mult de viitorul planetei si incearca sa economiseasca energie.

De asemenea, daca locuiesti intr-o zona zgomotoasa, geamurile termopan te vor ajuta sa te bucuri de momente de liniste pentru ca stratul de aer este si un bun izolator fonic. In plus, geamurile termopan sunt o investitie care nu mai necesita alte cheltuieli. Sunt rezistente in timp si practic nu necesita nicio intretinere, spre deosebire de geamurile obisnuite.
Tot ceea ce iti ramane de facut este sa alegi tamplaria din pvc care sa se potriveasca stilului case tale, fie ca este modern sau traditional. Cu siguranta o sa gasesti ceva care sa iti satisfaca gusturile pentru ca tamplaria din pvc iti este oferita intr-o gama foarte variata de culori si texturi.

Amanunte interesante despre geamul termopan
 In unele cazuri, in acel spatiu dintre cele doi foi de geam termopan sunt introduse gaze cum ar fi argon sau krypton. Kryptonul este destul de scump si este folosit doar in cazul in care foile de geam termopan sunt foarte subtiri. Distanta ce trebuie lasata intre cele doua foi de geam termopan este calculata dupa o anumita formula in care se ia in calcul si grosimea geamurilor. Daca distanta dintre cele doua foi de geam termopan este prea mica sau prea mare, atunci sistemul nu va functiona in mod eficient.

Geamurile termopan impiedica transferul de caldura. Transferul de caldura prin convectie si conductie este oprit datorita eliminarii partiale sau totale a aerului dintre cele doua foi de geam termopan. Astfel, geamurile termopan tin caldura afara si iti pastreaza locuinta racoroasa fara a trebui sa inchizi jaluzelele.

Ce sunt geamurile termopan?
„Termopan" este termenul atribuit noilor sisteme moderne de geamuri si usi. Acest termen provine din limba engleza, „pane” insemnand panou sau ochi de geam, iar „termo” tradeaza caracteristica si scopul principal pentru care au fost create gemurile termopan, si anume, rolul de a izola locuintele din punct de vedere termic.
Geamurile termopan sunt practic geamuri duble. Iar in momentul in care sunt sigilate impreuna, intre cele doua foi de geam termopan este captata o „perdea” de aer ce functioneaza ca un strat izolator. Insa o parte din aerul dintre cele doua foi de geam termopan este scos afara pentru a-l impiedica sa se dilate excesiv la caldura. Daca s-ar intampla acest lucru, geamurile termopan ar exploda din cauza presiunii foarte mari. In prezent, unele tipuri de geamuri termopan sunt chiar vidate aproape complet, vidul functionand si mai eficient ca strat izolator.

Termopanele pvc si concurenta
Aceste pagini sunt scrise cu scopul de a oferi o privire de ansamblu asupra pietei de termopane din Romania. Cred ca alaturi de alte tari foste comuniste, Romania este una din tarile cu cea mai mare piata de termopane. Termopanele sunt alternativa adusa de dezvoltarea tehnologica la clasicele ferestre pe care cosntructorii romani le integrau in peretii camerelor construite in case sau blocuri. De la cativa ani imediat dupa ce am iesit din blocul comunist, am inceput si noi sa vedem tot mai des case nou construite care avea geamurile termopane. Astfel pas cu pas am devenit mai atenti la acest fenomen si treptat am ajuns sa conoastem chiar beneficiile geamurilor termopane. Astfel ca ... au inceput sa fie din ce in ce mai multe cereri de schimbare a geamurilor vechi de la blocuri si case cu cele termopane, iar de curand am ajuns ca constatam ca cei care doresc case noi nici nu mai vor sa auda de clasicele geamuri simple ci vor neaparat termopane. Cred ca nici nu se mai fac geamuri simple asa cum se faceau pe vremuri deoarece nu cred ca mai exista cerere pe piata. Un mare rol in "deschiderea ochilor' celor multi asupra acestor avantaje au avut marile firme producatoare care au venit in tara si constructorii din marile orase care au inceput sa faca reclama la termopane. Mari producatori de tamplarie pvc au comenzi in crestere de la an la an si inregistreaza cresteri pe masura in privinta profitului, deoarece in tara noastra cele mai mari cereri de geamuri termopane sunt pe profilele din pvc.


Firma de Termopane Rehau din Bucuresti, monteaza termopane la comanda, reduceri de 40%

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu